ISADORA DESIRE X VIKING

MAGNUM OG DOLCE VITA F 05.10.2014
NUCH SVARTHOLTENS ISADORA DESIRE

ISADORAS JAKTPRØVERESULTATER M.M.

https://www.nkk.no/nkk/dw/openPage/hundIndex.html?HUID=09749%2F05

Isadora har på prøver vist et stabilt søk og god evne til å skaffe jaktbare situasjoner. Hun har totalt 12 starter på prøver.

Hun er slått i fugl av en I.Setter ,av  Svartholtens Star (Fikk 1.AK ) og en Pointer (Fikk 1.AK ),i sistnevnte situasjon/start hadde hun 2 egne stander en med reis og en fugletaking,hun var rolig i sine situasjoner ,men dessverre så glemte jeg å hekte av en hund jeg hadde i bånd før jeg gjikk frem til Isa ,så fuglearbeidet  ble under kjent av dommer som heller ikke fylte ut Jpr.-skjemaet slik han burde. I sum har hun da en reellt høyere viltfinnerindex enn det som fremkommer på dog-web . I hennes nest siste start skadet hun seg dessverre ( Forstrukket Acillessene)

 Isadora har siden fått 1.AK på jaktprøve.

 ISADORA HAR STILT 10 GANGER PÅ UTSTILLING

Hun har 10 stk 1. Pr eller Exellent

Hun har  8 ganger CK eller Cert og er FULLCERTET

En gang kom jeg for sent til bedømmelse  med henne og kunne ikke få ck men kun 1.Pr. (Harstad)

Hun har 3 xBIM og 3 x BIR pluss 1 x CACIB

Hun er FRI HD A Hofter ,PRA-Bærer ,Fri CL-Genet.

ISADORA DESIRE FUGLARBEID VINTER 2013
Rypa prøver å komme seg unna men Isa spikrer og får den på vingene i en fei.
ØSTHEIAS OUT O CASH ER FAR TIL VIKING OG LEGO DREAM ON

ØSTHEIAS HUNDER OG OUT O CASH

 

Øverst på viltfinnerindeks lista ligger en hund med indeks på 128, Østheia's Out Of Luck

 

Østheia's Out Of Luck som heldigvis ikke lever opp til navnet sitt som har 22 egne stander mot makers 2 stander på 32 prøvestarter som er imponerende. Luck til Lars Ådne Arnesen er etter NJCH Østheia's Out O' Touch og NJCH NSEUCH Sletthallens Cash (innavlsgraden på kullet er 2,12 %), oppdretter Stein-Helge Østerli. Luck er godt jaktpremiert og har følgende premier 1VK, 2x3VK, 1AK, 3x2AK, 3AK, 1UK og 2UK.

 

Et annet kullsøsken til Out O Cash er NJCH Østheias Eend Jagter ,siden har 7 hunder fra denne kombinasjonen 1.AK eller mer på Jaktprøver.

Out O Cash har startet 3 ganger på Jaktprøve med 1.Pr UK som resultat.

Out O Cash har HD A er Fri PRA-genet og CL-genet.

Out O Cash har en start på Utstilling med resultatet Ex BK

STEIN HELGE ØSTERLI INNEHAVER AV ØSTHEIAS KENNEL

 

Stein Helge Østerli etablerte seg tidlig og fikk lAK med Fjellrosas Leidy. Senere startet han eget oppdrett Østheias, der hovedstammen var import av kvalitetshunder fra USA. Disse sammenkryssinger av gode norske settere har gitt oppsiktsvekkende gode resultater. Blant annet var kullet mellom Østheias Touch O' Class og Berghøy's Lotus oppsiktsvekkende. Hele seks avkom kunne fremvise lAK, blant dem Østheias Stein, Østheias Out O' Touch (Pia) og Østheias Dukati. Alle vel etablerte i vinnerklassen med mange plasseringer. Skal vi dra frem de store superlativer så kan vi si at gulljenta er Dukati som nok er den beste setter som noen gang er avlet i Telemark. Hun fikk blant annet 1VK på alle tre dagene på Kongsvold. En mer verdig vinner er det ikke mange av! Det blendende med Dukati er konsentrasjonen i hele slippet og evnen til å finne fugl uten å briljere med et overdådig søk, men med en enestående evne og glede til å tekkes eier. Kombinasjon Dukati og Hallråas Boss har gitt vinnerklassehunder som Østheias Taco.
Østheia's Taco har førstepremie i alle klasser.


FREMTIDENS ES I TELEMARK


Hvordan blir engelsksetteren i fremtiden? Vi har bedt de tre mest brukte oppdretterne i Telemark om å si sin mening"og stadfeste troen på den gode fuglehunden:
Østheia s ved Stein Helge Østerli:
Jeg skal fortelle litt om kennel Østheia. Jeg har vokst opp med engelsksetter fra barnsben av, da min far drev med engelsksettere til jakt og litt prøver. Fikk min første egen hund i 1977. Senere overtok jeg en tispe, Fjellrosas Lady, fra min far. Denne hadde han kjøpt av Kjetil Tveiti på Rjukan. Jeg dresserte den og førte den til lAK m/ÆP 1982. Hun ble senere paret med Equimark, en USA-import tilhørende H. R. Astrup. Her ble det kun en valp, Østheias I am US Mixed som Kjell Mogen hadde og fikk Sx1UK på, raskt lAK og en mengde høye VK premier.
Hans Oddvar Nordskog hadde kullsøsteren til Lady, Fjell- rosas Frøya, en meget god VK tispe. Jeg lånte henne og paret henne med Gråvolas Cash Pax også tilhørende Astrup. Her tok jeg en hannvalp Turbo. Han fikk raskt lAK/m ÆP og en rekk 1VK. Han druknet dessverre kun fem år gammeL Men i mellomtiden fikk jeg kontakt med Bob Lee i North Carolina; USA. Han hadde en tispe som het Bob Lees Star som var den tids mest premierte tispe innen Walking Shooting Dog. Jeg dro over for å se om dette var noe for meg. Og det var, det! Jeg plukket ut den hunden som utmerket seg som den beste viltfinneren av de ca 10 unghundene han hadde. Bob Lees Punky kom dermed med meg hjem til Norge. Hun ble da paret med Turbo, og' der beholdt jeg en tispe, Østheias Touch of Class. Hun fikk Sx1UK raskt, lAK og en rekke 1VK - også med CACIT. Dette var en hund jeg elsket å konkurrere med, og derfor ble hun ikke paret før hun var ni år gammel. Jeg brukte da Berghøys Lotus, også en meget god hund. Resultatet her ble åtte valper, seks ble stilt på prøve og alle fikk 1.AK, og fem av disse fikk 1VK. Tre av disse ble NJCH. Det var Dukati, Out of Touch og Stein.

Dukati og Out of Touch (Pia) beholdt jeg se1v. Dukati er vel Norges mestvinnende tispe, hun har en rekke 1VK både fra vinter fjell og høst fjell samt på lavland. Vant alle dagene på NPKs hovedprøve på Kongsvold i 2003 med CACIT i finalen, noe ingen har gjort verken før eller siden. CACIT både på fjell og lavland. Nr 2 på lavland finale i 2006. Deltatt tre ganger på NM lag, ble vinner i 2003 og nr tre i 2005, var reserve i 2007. Hun oppnådde 170 championatpoeng. Dukati fikk også CERT på utstilling. Pia ligger ikke så langt etter med sine 140 championatpoeng. Også hun har en rekke 1VK fra de tre grenene høst og vinter, samt lavland. Hun ble nr 3 i NM finale på Kongsvold i 2002, nr 4 i NM finale lavland i 2006 og nr 3 i NM finale lav- land i 2007. På Vestfolds lavlandsprøve vant hun begge dager med CACIT i finalen i 2006 og 2007. I 2006 fikk hun også CK første dag. I Finalen ble Dukati nr 2 med Res CACIT, noe som også er historisk av to kullsøsken. Jeg fikk også tilbake kullbroren, Mick, fire år gammeL Han fikk raskt lAK og 1VK. Jørn Amundsen førte også sin hund Stein til å bli NJCH.
Dukati ble paret første gang i 2002 med Toppdalens Pluto. Det ble fire valper, to fikk lAK. Buddy til Manfred Olsen fikk også 2VK m/CK. Andre gang, i 2004, ble hun paret med Hallråas Boss. Her er det blitt foreløpig to VK hunder, Taco til Sven Tore Kittilsen (han har også 1VK) og Aprillia til min samboer Svanaug Roe. Dukati ble så inseminert med Tekoa Mountain Patriot. Denne sæden var jeg i USA og hentet,det har bidratt til nytt blod i kennel Østheia.
hentet i 2005. Patriot hadde på morssiden samme linjene som Bob Lees Punky. Disse linjene regnes for å ha noe av de beste viltfinneregenskapene. Som farfar finner vi legenden Tekoa Mountain Sunrise, historiens mestvinnende setter. Så her er det bare å håpe og tro. I 1990 importerte jeg en sønn av T. M. Sunrise, den avlet også mange gode VK hunder på 90-tallet,
Tilbake til Pia. Hun ble først paret med Sletthallens Ranger til Astrup i 2003. Her kom det en VK hund, Østheias Stingry til Elisabeth Kallevig. Så ble hun paret med Sletthallens Cash til Astrup i 2006. Her er det i skrivende stund kun tre som er startet på prøve i UK, men alle har 1.UK. Fredrik Aalerud har ført sin Out of Cash til 1.UK og Petter Elvestad sin Eend Jagter Sx1UK. . Zorro til Ellen Bolstad og Bjørn Martinson har også 1.UK, så det`- blir spennende å se hva fremtiden bringer. Mitt mål med avl er helt klart å holde viltfinnerevnene i høysetet.

 

KOMBINASJONEN

LAIKA 04769/81 t.v. SPAR JOKER KING i midten og SVARTHOLTENS FIASKO t.h.

 

SKAIDI AV KONGSTEN

Skaidi av Kongsten e.Hekkfjellets Viking u. Skårungens Blue Baby ( e. Thors Norwegian Girl ) var ei tispe jeg hadde i trening som jeg senere kjøpte, hun var veldig sent moden, først i 2 års alder viste hun hva som bodde i henne, hun var super viltfinner, djerv og presis på fugl og hadde et brukbart stort søk pluss at nervene og gemyttet var meget godt !
Hun hadde to kull med Svartholtens Fiasko e.Vappus og Lisa.
Og ett kull med Svartholtens Tarok e. Østheias Im US Mixed og Svartholtens Donna Bella.

Mange flotte hunder fra disse kombinasjonene der flere er videreavlet.
Svartholtens Pixie som stammor til hundene i Bekkensetras Kennel.
Svartholtens Skogmi som er bestemor til Sletthallens Cash.

Svartholtens Full of Fight ,kennel Hovdemyra. 2x 1.AK Jpr.

Svartholtens First Class ,mor til TRIXIE Rukan G.P. vinner og 1.AK Jpr


Og min egen avlstispe i nyere tid Svartholtens Ina Scot.
 
Ina Scot ble den jeg avlet på til tross for at jeg hadde beholdt en eldre helsøster av henne, hun het Svartholtens Go Get Lost og virkelig en flott hund, men hun hadde alltid nok med deltagelse på prøver,utstillinger,utleie på jakta og guidinga.
Go Get Lost oppnådde 1.UK på Kongsvold og var i Derbyfinale uten å finne fugl til tross for at hun var Derbyets store søker.
Hun fikk 2.Ak kjapt men ble ikke stillt mer da hun stjal stand fra makker ved et par starter.
På utstilling var vel høydepunktet BIS i Gallivare der hun slo alle raser, hun elsket å vise seg i ringen og gjikk hårdt i båndet

Østheias Lego Dream On og Østheias Viking

Lego Dream On

Jeg har  kjøpt en tispevalp og en hannvalp hos Stein Helge Østerli ,innehaver av Østheias Kennel .

Valpen er etter Østheias Out O Cash og Østheias Idaho.

De to valpene er født 16. august 2013   er  lys tricolor og Hvit Orange

Mer om disse to på siden NYE HUNDER 2013. !

VIKING BLE FAR TIL  TO VALPER MED ISADORA DESIRE 5. OKTOBER 2014

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.01 | 15:40

My irish setter has passed away, so now I’m looking for a female english setter showdog. I miss a dog so much so do you expect any puppies in 2022?

...
27.09 | 13:40

Jeg har snakket med deg tidligre i høst.Jeg kjøpte Isak i 2008.Har du en tispe tilsalgs.Det gjør ikke noe om den er 5-6 år,den må være dressert for fuglejakt,in

...
13.04 | 18:08

Leste gjennom denne siden. Scott fikk påvist miltkreft med spredning i bukhulen og ble avlivet Mai 2020; Rapido har påvist Spondylose i 2020. Greit å få reg. De

...
20.10 | 16:23

Søker es hand 3 til 5 år. Jaktdresert. Jeg er tidligere prøvedeltager og jaktprøvedommer i Norge. Er nå 79 men sprek og går på rype og skogsfugljakt.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE