SYKE OG DEFEKTE HUNDER

AV 148 E.S. VALPER PR 2014

Hunder fra Svartholtens oppdrett med defekter,skader og sykdommer.
(Ærlighet varer lengst ! )

KENNELSEN HD STATISTIKK finner på siden STATISTIKK HUNDER.
(Her er kun tatt med E.Settere )

E.S. Svartholtens Rubben hadde PRA (Norges første med diagnosen )                                                             
E.S. Svartholtens Junita (øyen lyst fri med to års mellomrom som fri, men påvist PRA I sitt 9. år.

 

5 Stk. Engelsk.Settere har fått diagnosen HD :

E.S. Svartholtens Old Nick  ,Sterk grad HD Venstre hofteskål med store forkalkninger, Høyre  hofteskåla FRI .

E.S. Svartholtens Dundere Goyo HD: Middels høyre hofteskål . Venstre FRI

E.S. Svartholtens Gabba Junidugg HD: C Høyre hofteskål. Venstre FRI

E.S. Svartholtens Amadeus   HD : C omfatter begge hofteledd

E.S. Svartholtens Frost  HD : C Gjelder kun høyre hofteledd.


E.S. Svartholtens Martine  Avlivet m. lungekreft 9 år gammel. Eneste hund (E.S)med påvist kreft fra kennelen. pr 2013 .

                  

E.S. Svartholtens Fiasko   OCD i ene skuldra 6 mnd gammel ,operert i høyre skulder . Ingen senskader.
E.S. Svartholtens Blue White Boy   Testikkelmangel. Avlivet før 2 år gammel.

E.S. Svartholtens Seniorita Valentina    Kloløsning ,avlivet før  2 år gammel.

E.S. Svartholtens Silence Frost   Døv, avlivet før 1 år gammel .

E.S Svartholtens Master of the Wind   Halefeil.   u.a. på utstilling.

De 4 sistnevnte hunder er fra samme kombinasjon.
e: Riegel . u Svartholtens Dansa
E.S. Svartholtens Zo Long.Com  Avlivet ung pga. smerter i rygg, hadde en bakfot kortere enn den andre. Var Fri HD og Spondylose.
Svartholtens Stars Free Bird påvist PRA v gentest
Juni 2012

Svartholtens Scott påvist PRA v Gentest 2012Doppio Passo,Kadabra og Veidi Tuiskudora er de sist fødte avkom fra kennelen med øyensykdommen PRA. Fra nå kommer det kun friske valper, da gentest er tilgjengelig og alle avlsdyr vil bli testet før parring.  

Svartholtens Sandy f. 01.05-2012 e Myrsteggens Irox u Svartholtens Xandra : Påvist halefeil v røntgen lokalisert ved halefestet. 

Svartholtens Mosquito : f 10.08.2012 e Svartholtens Stars Tuisku u Svartholtens Isadora Desire : Påvist OCD og operert i høyre skulder Mars 2013.  

Mentale forstyrrelser :

I kullet født 17.05.2012 har flere valper vist mentale forstyrrelser, feil adferd sosialt og svak nervestatus,de to tispene jeg selv har beholdt men som nå er for salg er  nervøse med lav terskel for aggressivitet sosialt sammen med andre hunder i samme alder under lek. De er bil-syke og skeptiske til nye omgivelser og mennesker.  De blir solgt til jeger med anmodning om ikke å settes i avl. Legger til at det også er avduket mentale forstyrrelser i linjene på mors-siden til disse valpene, noe jeg ikke var klar over i parrings-tidspunktet av mor/far. Deriblant en tispe som drepte sine egne valper.

Fikk i fjor opplyst fra eier av NJCH Finnstar Kiva, at hunden hadde hatt kloløsning, han er bestefar til den unge tispen jeg avlivet med samme diagnose.
Nå er det kommet rapport om enda en med kloløsning der Kiva er bestefar, Det er Svartholtens Spot e Svartholtens Star og Scnappi 


Nuch Svartholtens Isadora Desire  fikk en jursvulst under drektigheta høsten 2014 , og den vokste under drektidhet og  amming, (Kan ikke operere så lenge hun diet) hadde planer om operasjon ,tok derfor røntgen av brysthule og lunger (det bruker spre seg dit vanligvis) men alt såg fint ut , men så dukket det opp en hevelse ved hofta ,vi trodde hun hadde falt og slått seg da vi ikke fant noe på rtg. , det viste seg senere at det bare ble mer og mer smertefullt ,tross smertestillende og så til slutt antibiotika som ikke ga noen respons ,da var det en løsning for å avslutte hennes plager og smerter . Det var nok den drektigheta som satte fortgang på kreften , Isadora ble 9,5 år gammel som jo er en "normal" alder blandt fuglehunder ,til tross for at jeg er vant med at de lever flere år enn det. Det er trist men samtidig godt å vite at hun nå ikke lider mer . Hun var den flotteste med det fantastiske gemyttet og nerver av stål ,flink jakthund NUCH og alles favoritt

 
Svartholtens Stars Junior lider av Kloløsning            
Valper etter Tuisku og Isadora f 10.08.2012

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...

Anne Gro Karstensen Siqveland | Svar 13.04.2021 18:08

Leste gjennom denne siden. Scott fikk påvist miltkreft med spredning i bukhulen og ble avlivet Mai 2020; Rapido har påvist Spondylose i 2020. Greit å få reg. De

Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.01 | 15:40

My irish setter has passed away, so now I’m looking for a female english setter showdog. I miss a dog so much so do you expect any puppies in 2022?

...
27.09 | 13:40

Jeg har snakket med deg tidligre i høst.Jeg kjøpte Isak i 2008.Har du en tispe tilsalgs.Det gjør ikke noe om den er 5-6 år,den må være dressert for fuglejakt,in

...
13.04 | 18:08

Leste gjennom denne siden. Scott fikk påvist miltkreft med spredning i bukhulen og ble avlivet Mai 2020; Rapido har påvist Spondylose i 2020. Greit å få reg. De

...
20.10 | 16:23

Søker es hand 3 til 5 år. Jaktdresert. Jeg er tidligere prøvedeltager og jaktprøvedommer i Norge. Er nå 79 men sprek og går på rype og skogsfugljakt.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE