NATURHUNDEFOR

Markus Muhle Naturhundefor

Jeg har byttet til Markus-Mühle Naturfôr på mine hunder. Dette fôret inneholder alle de næringsstoffene som hunder er vant til å spise fra naturens side, og inneholder bare naturlige ingredienser som kaldpresses ved maks 50 grader Celsius. Ved at foret ikke produseres ved høy temperatur og trykk unngår man en denaturering av proteiner, og næringstoffene vil derfor bevares i sin naturlige form.

Mine erfaringer så langt.
Jeg startet med fôret i Mars  2010 og ved førsteintrykk virket foret tiltalende både i utseende og lukt. Jeg blandet Markus-Mühle med mitt gamle fôr og tilsatte vann rett før foring på vanlig måte. Det første jeg la merke til var at Markus-Mühle ikke este opp og fløt til overflaten slik  andre for gjør men ble liggende på bunnen hvor det sakte løste seg opp. Og da eser det heller ikke i hundenes mage.

Smakstesten gikk også bra.Hundene spiste foret med god appetitt og glede.

Merket  økt tørste  hos hundene etter at jeg startet med foret. Dette har nok sammenheng med forets tetthet, Markus-Mühle inneholder bare 11 % fuktighet og derfor vil gi større vannbehov. Av samme grunn kan jeg gi lavere mengde fôr men oppnå samme næringsopptak som ved vanlig tørrfor !
Foret er også meget godt egnelig til å blande med slakteavfall,vom ol.
Foret inneholder forholdsvis lite fett, og jeg tenkte jeg kunne slanke noen  av hundene mine med dette foret, men det viste seg at dette ikke var slankende,antagelig på grunn av at næringsopptaket er betydelig høyere enn vanlig tørrfor.
Avføring er svart og av liten mengde, den smuldrer til jord etter overraskende kort tid, og man ser ikke bløt illeluktende ,slimet avføring slik  man  kan oppleve ved foring med vanlig tørrfor som hundene ofte ikke klarer å fordøye helt, noe som også merkes ved at hundene fiser mye.
Fising og sterk lukt av avføring betyr jo at foret er ufordøyd og har oppholdt seg altfor lenge i tarmkanalen.
Mer opplysning om Markus Muhle Naturhundefor finner dere på www.luposan.no

Din overskrift

Vi mennesker er heldige når det kommer til ernæring, vi er omnivorer- altetere. Det vil si at vi kan ha både planter og kjøtt som vår hovednæringskilde. Vår firbente venn hunden derimot er karnivor- kjøtteter, og tar sin hovednæring kun fra kjøtt. Dette betyr at hunden trenger kjøtt for å dekke sine basis behov når det kommer til ernæring, det er kjøtt som er hundens hovedkilde til fett og proteiner.

Hunden og andre kjøttetere som feks den nære slektningen ulven kan alikevel dra nytte av enkelte vegetabilske emner som feks når hunden spiser gress for å rense magen eller at ulver spiser bær for å få ekstra vitaminer og antioksidanter. Hunder kan ha god nytte av vegetabilske kosttilskudd som feks urter, men det er fremdeles kjøttet som er hovedkilden for næring.

Det som er et av de største problemene for hundeiere i dag er at de aller fleste tørrfôr på markedet inneholder alt for lite kjøtt, ofte bare 4%. Går man i dagligvarehandelen er det enda værre, her finner en ofte hundefôr som ikke inneholder kjøtt i det hele tatt. Det er derfor viktig at hundeiere er beviste forbrukere og leser innholdsfortegnelsen nøye. Mange hundefôr i dag er også tilsatt salt og sukker som smaksforsterkere, dette bør unngås!

Et annet stort problem er alle kjemikaliene som blir tilsatt hundefôret. De største synderne her er konserveringsmidlene. På forpakningen omtales de ofte som EU-godkjente konserveringsmidler eller EU-godkjente antioksidanter. Dette er ikke snille antioksidanter som vi finner bl.a i frukt og bær, men kjemiske antioksidanter som alle har det til felles at de bryter ned immunforsvaret.
Her er de vanligste EU-godkjente konserveringsmidlene/antioksidantene og deres bieffekter:

E310- Propylgallat: Astma, Kreft, Hudsykdommer, Eksem, Nedsatt fruktbarhet, Leverskader og alvorlige Allergiske reaksjoner.

E320 BHA og E321 BHT: Leverskader, Kreft, Kronisk Eksem, Øyeinfeksjoner, Hodepine, Blemmer, Nedsatt fruktbarhet, Hudsykdommer og Astma.

E324 Ethoxyquin: Leverskader, Nyreskader, Kreft, Allergi, Nedsatt Fruktbarhet, Fødselsdefekter, Dødfødsler, Diarè m.m.

En av de vanligste sykdommene hos hund i dag er allergi, faktisk vil ca hver fjerde hund få en eller annen form for allergi i løpet av livet. Tidlig på 1990 tallet var allergi noe som oppstod av og til hos eldre hunder (over 7år), nå i dag er det ikke uvanlig at valper helt ned i 8 ukers alder har alvorlige allergisymptomer. Det er derfor viktig at oppdrettere ikke avler på hunder som har allergi, fordi det kan være arvelig.

Den enkleste måten å unngå allergi hos hund og å unngå symptomer hos hunder som allerede har fått allergi er å unngå alle kjemikalier i fôret.
Enkelte populære ingredienser kan også gi allergiske reaksjoner, dette er ingredienser som for eksempel soya og fisk.

En annen ingrediens som man bør styre unna er vitamin K3. Vitamin K3, også kalt menadione, er et kjemisk fremstilt vitamin K som er billig i bruk, men som desverre har uheldige bivirkninger ved bruk over lengre tid. Bivirkninger er nedsatt immunforsvar, leverskader, anemi og allergiske reaksjoner.
Andre ingredienser som har liten næringsverdi for hunder er poteter og betemasse som ofte blir brukt som «fyllmasse» i fôrene. De kan gi biefekter som opplåsthet og overvekt.

Som hundeeier og forbruker er det viktig at man setter krav til fôrprodusentene og de som selger hundefôr. Det er viktig å lese innholdsfortegnelsene nøye og sette spørsmål ved unødvendige ingredienser som for eksempel kjemikalier, sukker og salt. De som selger hundefôr skal også ha grunnleggende kunnskap om ernæring slik at de kan veilede deg til det fôret som passer best til din hund.

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.01 | 15:40

My irish setter has passed away, so now I’m looking for a female english setter showdog. I miss a dog so much so do you expect any puppies in 2022?

...
27.09 | 13:40

Jeg har snakket med deg tidligre i høst.Jeg kjøpte Isak i 2008.Har du en tispe tilsalgs.Det gjør ikke noe om den er 5-6 år,den må være dressert for fuglejakt,in

...
13.04 | 18:08

Leste gjennom denne siden. Scott fikk påvist miltkreft med spredning i bukhulen og ble avlivet Mai 2020; Rapido har påvist Spondylose i 2020. Greit å få reg. De

...
20.10 | 16:23

Søker es hand 3 til 5 år. Jaktdresert. Jeg er tidligere prøvedeltager og jaktprøvedommer i Norge. Er nå 79 men sprek og går på rype og skogsfugljakt.

...
Du liker denne siden
Hei!
Prøv å lage din egen hjemmeside som jeg.
Det er enkelt, og du kan prøve det helt gratis.
ANNONSE